Tuesday, March 11, 2014

PAKORAS DE DOVLECEI

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 4 linguri făină de năut (măcinati boabele uscate de năut cu râșnița de cafea)
  • 2 linguri făină de grâu integrală (merge și albă)
  • 1 lingură gris ( sau făină de orez)
  • 1 linguriță semințe chimion
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță boabe coriandru măcinat
  • 1 linguriță praf usturoi
  • un praf de curry
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 cană de apă
  • ulei pentru prăjit

Preparare:
  1. dovleceii se curăță și se taie felii subtiri.
  2. restul ingredientelor se amestecă și se prepară o maia mai groasă care se lasă la odihnit cam 5 min.
  3. se încinge ulei într-o tigaie
  4. feliile de dovlecel se scufundă în maia și se prăjesc pe ambele parți până se rumenesc, cam 2 min.
  5. se scot pe un platou cu hârtie absorbantă 
În loc de dovlecei se pot foarte bine folosi vinete, conopidă,felii de ardei, ceapă, ciuperci, felii de soia înmuiate în prealabil, sau felii de pâine.Se pot servi cu mujdei de usturoi sau chutney.
    sursa de inspiratíe :bucatarieindiana.wordpress.com

No comments: